“Cykelmysteriet är löst. Stort pådrag i dag”

Lördagen den 20 november 1976 (sju dagar efter försvinnandet), på Piteå-Tidningens förstasida:

1976-11-20-pt-forstasidan“Cykelmysteriet är löst. Stort pådrag i dag”

Idag (lördag) skall polisen tillsammans med medlemmar i radioklubben, ett 60-tal man, med hjälp av helikopter söka i ett nytt område “efter Bondövägen och ner mot kusten” (dvs vägen ner mot Haraholmen/Bondön).

I fredags hittades en eka ute i iskanten vid Fingermanholmen (strax väster om Munksund), men den gav inga ledtrådar.

Frågorna kring cykeln som polisen undrade över i onsdagens artikel i PT har nu fått svar och kan avskrivas från fallet.

Några citat ur dagens artikel:

/…/ Polisen är fortfarande intresserad av att komma i kontakt med de ungdomar som vid 4-tiden på morgonen förra lördagen sågs av ett tidningsbud vid det ställe där 15-åringen försvann. Ungdomarna färdades i en mörk Volvo. De kanske har sett något, som kan vara till nytta för polisen.
/…/
Mysteriet med den lånade cykeln som köptes av en yngling den aktuella natten i det aktuella området är löst. Polisen vet vem som köpte cykeln och därmed kan detta avskrivas från spaningarna, säger polisen. /…/

Karta:
pitea-karta-cz-forsvinnandet

  • Skola: Pitholmsskolans sporthall där skoldansen var.
  • ?: platsen där Charles senast sågs, natten mot lördag 13 november 1976.
  • Hem: Charles bostad.