Om jeansen (av eller på?)

Enligt vissa källor var Charles jeans avtagna. Det förklaras av de som tror att Charles dog naturligt (frös ihjäl) med att folk som håller på att frysa ihjäl hamnar i ett tillstånd av kraftig hypotermi som kan leda till att de plockar av sig kläderna.
Men frågan är om jeansen verkligen var avtagna?

Det som pekar åt att jeansen var avtagna är rättstekniska undersökningen, att förmultningen av kroppens överdel gått mindre långt än förmultningen av underdelen (omtalas i Quick-domen). På resterna av skinnjackan som hittades var blixtlåset uppdraget, vilket tyder på att jackan var på. (Man hittade även nitar och knappar tillhörande jeansen).
MEN, denna skillnad gällande kroppens över/underdel skulle kunna förklaras med att jeansen var av bomull som bryts ned betydligt fortare än jackans läder. Bomull lär brytas ned inom några år medan läder tar uppåt 40-50 år.

I Quicks/Bergwalls resningsansökan å andra sidan uppges “att benrester funnits i det som varit klädesplagg” och att det visar att han inte varit naken på underkroppen (vilket alltså motsäger Quicks uppgifter att han tog av byxorna). Det innebär sannolikt att man hittat rester av syntetiskt material runt benresterna. T.ex fibrer/trådar av polyester, som har lång nedbrytningtid, från diverse klädesplagg.

Det verkar ändå, utifrån ovanstående uppgifter, som att mer tyder på att jeansen var på än av.