Julbord med mord. Samt massmördartomten.

Julbord med mord erbjuds exempelvis hos restauranger på en del slott och herrgårdar. Man lockar med “Julmordsweekend”, “Middagsmord”, “Middagsunderhållning – herrgårdsmord”, och “Överlever dina gäster en livsfarlig jul?”.
Ibland kan formuleringarna tyckas smått bisarra: “Ett brutalt mord äger rum… allt kantat av en härlig middag, humor och musikunderhållning”.

Det verkar endast vara det grova brottet mord som förekommer på menyerna. Andra grova brott kan inte uppbringas hos julbordsskådespelarnas repertoar, exempelvis som i julbord med våldtäkt. Kan vara tråkigt för de julbordsgäster som av nån underlig anledning föredrar andra brott än mord. Inte heller erbjuds varianter av mord, såsom styckmord eller massmord. Det sistnämnda återfinns dock i verkliga livet… i fallet med massmördartomten.

I en av våra julsånger uppges att “Anders Perssons stuga står i ljusan låga”, det resultatet kan uppnås med exempelvis en hemmagjord eldkastare:

Bild ovan: massmördartomtens* hemmagjorda eldkastare.

Bild ovan: massmördartomten Bruce Jeffrey Pardo, utan tomteskägg.

Bild ovan: familjefoto med Bruce Pardo på allhelgonaafton (halloween), drygt ett år före morden.

På julafton år 2008, utklädd till tomte och beväpnad med handeldvapen och en hemmagjord eldkastare, mördade Bruce Pardo nio personer och skadade tre i svärföräldrarnas hus i Kalifornien, USA.
Dödsoffren var exfrun Sylvia (skilsmässan hade slutförts en vecka tidigare), svärmor, svärfar, två svågrar, tre svägerskor samt en brorson. Efteråt begick Bruce självmord.

(I det här sammanhanget får “Överlever dina gäster en livsfarlig jul?” från julbordsunderhållningen en helt annan dimension).

Ett par år senare gjordes (antijul-) låten “Black Christmas” som refererar till ovanstående massmord: “Poly Styrene – Black Christmas“.

Mera mord i juletid:

– Julbord med knivmord, i Oslo år 2018. Ett företag bjöd sina anställda på julbord i Holmenkollen:
www.nrk.no/norge/julebord-drapet….
– *Massmördartomten med flera, “12 murders at Christmas”:
www.mirror.co.uk/news/world-news/12-murders-christmas-horrific-killings.