Tjuvar i skorstenar, del2

Inbrottstjuven fastnade i skorstenen. Husägaren kom hem ovetandes och tände en brasa.

I ett tidigare inlägg berättas om 18-årige Josh som hittades död i en skorsten där han fastnat sju år tidigare vid ett troligt inbrottsförsök. Bara några månader efter upptäckten av Josh var det dags för en annan tonåring.

19-årige Cody upptäcktes visserligen medan han var i livet, men först efter att husägaren kommit hem och hunnit tända en brasa i spisen. Då Cody började skrika och huset fylldes med rök försökte husägaren släcka brasan. Cody visade livstecken när brandmän kom till platsen och började plocka isär skorstenen, men avled innan de fått ut honom.
Båda ovanstående fall inträffade i USA.

Polismans varning med Santa Claus

I ett nyhetsklipp* nämner en pedagogisk polisman Santa Claus (jultomten) och varnar för att det inte går att komma in genom skorstenar, att där oftast finns en stor metallplatta längst ned med tio centimeters öppning som man inte kommer förbi.

Fler skorstensfall (med varierande utgång)

Naken kvinna satt fast i skorsten, (DN, 2015-01-06). Inte enbart tjuvar fastnar i skorstenar.
Skulle spionera på dejt – fastnade i hans skorsten, (Metro, 21 oktober 2014).
Man fast i skorsten, (Expressen, 11 aug 2012).
Var borta i 27 år – hittades i skorsten, (Aftonbladet, 2011-08-13).
Låg död i skorsten – i 19 år, (SVT, 14 juni 2010).

———————–
Källor m.m:
– * nydailynews. (inkl. video med polisman om Santa Claus).
– theguardian.
– Tidigare inlägg “Artonåring försvunnen i sju år. Hittades i skorsten.