Den tredje läkaren i “koffertmordet”

Det kan ha varit en tredje läkare involverad i styckningen av Margareta af Forselles. Det hävdar en person med insyn och som ägnat tusentals timmar åt fallet.

I det s.k. koffertmordet i Göteborg 1969 blev MaF (Margareta af Forselles) styckad av en läkare. Läkaren, kallad “Ajten”, dömdes dock inte eftersom han dog kort tid innan sanningen uppdagades (bl.a. via hans egna föräldrar) cirka två år efter mordet.
Den läkarkollega/festpartner, här kallad läkareGB, som befann sig hos Ajten kvällen MaF mördades, nekade till inblandning. Han hade dock känt till mordet och styckningen men hållit tyst.

Följande (nya) uppgifter kommer från en person som vi kan kalla källaAF:

  • Ajtens kollega läkareGB blev chockad av mordet och åkte hem till Stockholm. Samtidigt anlände den tredje läkaren, här kallad läkareHG, till kollegan Ajten i Göteborg. LäkareHG medverkade sedan vid styckningen av MaF.
    .
  • Tjugo år tidigare hade läkareHG haft MaF som hembiträde, när hon var 17 år och gravid.
    .
  • LäkareHG var från Stockholm där han jobbade på Karolinska sjukhuset. Han var patolog och hudläkare, men även narkoman. Drev också en privatpraktik. Hans extraknäck var illegala aborter.
    .
  • LäkareHG förekom aldrig i polisutredningen. Han tog sitt liv 1970-02-17 (dvs ett halvår efter mordet, min anm).

Enligt källaAF lär det finnas fler uppgifter som pekar i samma riktning gällande den tredje läkaren, bl.a. uppgifter från en kriminalkommisarie som deltog i utredningen.
Uppgifterna om den tredje läkaren framkom första gången i mitten på åttiotalet, av läkareHG:s dotter som berättade om sin pappa för källaAF då han och dottern, då i 25-årsåldern, hade ett förhållande.

Om källaAF

KällaAF som är egenföretagare berättar bl.a. att han besökte landsarkivet i Göteborg för ca 6 år sen och fotograferade stora delar av utredningen, att han har talat med polis som var med på den tiden, att han lagt ned “många tusen timmars research”.
Anledningen till att han kontaktade Mysterium24 var att han vill ha hjälp att sammanställa det omfattande materialet till en bok. Jag har inte möjlighet till det men skulle gärna läsa boken om/när den blir klar, oavsett om den blir dokumentärt inriktad eller inte. Så om du som läser detta är författare ledig för uppdrag och intresserad av fallet, kontakta mig så förmedlar jag det till källaAF.

Mer om fallet:
– Läkaren gifte sig efter styckningen.
– Mordet på Margareta af Forselles, ”Koffertmordet”.