Illustrerad översikt: Quick/Bergwall 1993-2008

För den som inte orkar läsa allt om Quickfallet fram till 2008 så bifogas här en illustrerad översikt som beskriver kärnan i det hela.

tq-oversikt2008

Svårare än så är det inte:
Quick hade bestämt sig för att erkänna mord, och det var vad han gjorde. OCH han levererade en del uppgifter som inte kunde avfärdas som påhitt. Även en psyksjuk mytoman kan begå brott. (Och sedan krydda dessa faktiskt begångna brott med några doser mytomani).

Quick erkände inte bara inför polisen, utan för alla i sin omgivning inklusive journalister och massmedia. Quick var alltid vältalig* och välformulerad. Han skrev och publicerade en ambitiös bok om sina mord (“Kvarblivelse”, 1998), med det uttalade syftet att få det “obegripliga begripligt”. Quick gav intrycket att vara oerhört ångerfull över de mord han begått, han framstod som angelägen att sona sina brott.

Mera:

——
* Lika vältalig och välformulerad som när han tog tillbaka sina morderkännanden.