“Försvunnen 15-åring kan vara återfunnen efter 17 år”

Den 11 oktober 1993 rapporterade TT (Tidningarnas Telegrambyrå) att kvarlevorna av den person som hittades i september fortfarande undersöks av Rättsmedicinska institutet i Umeå. Klädresterna som hittades tyder på att det är Charles, dock avvaktar man resultatet av den odontologiska undersökningen innan man kan uttala sig med fullständig säkerhet.

Försvunnen 15-åring kan vara återfunnen efter 17 år
Enligt polisen tyder allt på att det var en 15-årig pojke som försvann för 17 år sedan som i september återfanns i ett skogsparti utanför Piteå.
Klädresterna som har påträffats stämmer med pojkens klädsel vid försvinnandet.

Pojken hade inga tandlagningar och några fyllningar har inte heller hittats vid undersökningarna. Ett kranium blottades när en yngling sparkade till en svamp under en skogspromenad. Senare påträffades andra delar från ett människoskelett. Fynden undersöks fortfarande av Rättsmedicinska institutet i Umeå men polisen har säkrat vissa ledtrådar. – Kläderna stämmer med beskrivningen av vad pojken var klädd i vid försvinnandet, berättar kriminalkommissarie Harry Nyman i Piteå.

Fortfarande pågår den odontologiska undersökningen. Enligt Nyman drar den ut på tiden eftersom det saknas tandkort på den 15- -årige pojken. Han hade aldrig lagat tänderna. Även det stämmer med fynden. Ingen kan dock uttala sig med fullständig säkerhet ännu.

Om den saknade pojken har påträffats återstår det att undersöka vad som orsakade hans död. Han försvann på hemväg från en dans när han kom lite före sina sex kamrater. Sedan dess har han varit spårlöst försvunnen.