“Fallet Charles en gåta. Onormalt tyst, säger polisen”

Onsdag 1 december 1976, Piteå-Tidningens förstasida, drygt två veckor efter försvinnandet:

1976-12-01-pt-forstasidan
“Fallet Charles en gåta. Onormalt tyst, säger polisen”

Inget nytt har framkommit. Polisen har hört ett 75-tal personer, rikslarm har gått ut, polis i alla nordiska länder är underrättade, Interpool är inkopplad. Inget tyder dock på brott.

Några citat ur artikeln:

– En fullständig gåta, vi har i nuläget inga arbetsbara tips. Det säger Holger Sundström vid kriminalpolisen i Piteå som tillsammans med sina poliskollegor har spanat i över två veckor efter 15-årige Charles Zelmanovits från Skuthamn, Piteå. 15-åringen försvann efter en skoldans och har sökts med skallgångskedjor och allt vad som står till buds. Även dykare har genomsökt misstänkta vattendrag. Rikslarm har gått ut och polis i alla nordiska länder är underrättade. Även Interpool är inkopplad. Men inga som helst spår.
/…/
– Det finns inga spår att gå efter och det ter sig för oss rätt märkligt att ingen har något tips att ge, säger Holger Sundström. Vid försvinnanden brukar man alltid få tips om personer, som liknar den försvunne eller annat men i detta fall har det varit fullständigt tyst.
/…/
– Denna ovisshet är ju det värsta. Vi har inget som tyder på brott.
/…/
Polisen har hört ett 75-tal personer, genomsökt stora landområden både med helikopter och skallgångskedjor, genomsökt byggnader, lador och andra utrymmen.