Kategoriarkiv: Olösta fall

Några olösta fall (men inte alla).

Tågspårmorden

Detta mordfall omnämns här med enbart en handfull bilder, inga namn och lite text. Ungefär som less is more.

Morden på de två flickorna begicks vid ett nedlagt järnvägsspår. Ena flickan filmade vad som antas vara gärningsmannen.

Videoklipp ovan: misstänkte mördaren på f.d. tågspåret på en träbro. (Mannens lite märkliga gång kan bero på den gamla brons skick, med delvis skadade träbalkar).
Ljud nedan: lyssna på misstänkte mördarens röst.

“Guys… down the hill”. Flickorna hittades nära ån eller bäckravinen, där går en stig ner från bron (down the hill).

Bild ovan: den misstänkte mannen tycks bl.a. klädd i huvtröja eller nån form av huvudbonad, och han verkar bära midjeväska. Hans vänstra hand tycks placerad i främre byxfickan, medan hans högra hand möjligen vilar med tummen i livremmen. (Eller så håller han nåt bakom ryggen).
Den rikliga växtligheten strax intill bron på bilden tyder på att mobilfilmen gjordes längre söderut än där bron korsar vattnet.

Bild ovan: merparten av bron sträcker sig över land. Söderut är uppåt i bilden.


För den som inte orkar binga eller googla för mer info – som det finns ganska mycket av rörande detta fall – bifogas en länk till polisens information på Indianas officiella webbplats.


[Uppdaterad 31 oktober 2019]

Kalla fall, 1986-2017, södra Sverige

Lista med drygt hundra olösta mord, försvinnanden och misstänkta mord, samt några oidentifierade personer. Från södra Sverige åren 1986 till 2017.

Några från listan:

Emil Rittbo, 6 år, ihjälskjuten av bankrånare.
Strax efter klockan 17 torsdagen den 9 december 1993 utsattes banken i Hörby för rån. När rånarna flydde från platsen i sin flyktbil krockade de med den bil som Emil och Emils pappa färdades i. Emils pappa följde efter flyktbilen för att ta reda på vilket registreringsnummer den hade. Knappt en kilometer senare stannade flyktbilen och föraren klev ur. Föraren sköt mot Emil och Emils pappa. Ett av skotten träffade Emil som avled på platsen till följd av skottskadan.

Marua Ajouz, 18 år, styckmördad.
Marua försvann fredagen den 20 december 2002. I oktober året därpå hittades de första kvarlevorna av hennes kropp i Bokskogen i Hyby utanför Malmö.
I april 2017 hittades resterande kvarlevor nedgrävda i Nordanå i Staffanstorps kommun.
Det sista kända livstecknet från Marua är från kvällen den 20 december 2002 då hon befunnit sig på Ellstorpsgatan 3C i Malmö.

Källa och mer info hos polisens webbplats:
polisen.se/aktuellt/kalla-fall/.
F.n. (2 okt 2019) finns där endast fall från landets södra delar.